Bradley Wiggins slaat Vuelta over

Bradley Wiggins slaat de Vuelta van 2014 over. De Britse renner van Team Sky sloeg eerder dit jaar al de Giro d’Italia en de Tour de France over. De renner wil begin september wel meedoen aan de Ronde van Groot-Britannie. In het begin van dit jaar was Wiggins nog wel van plan om de Ronde van Spanje te rijden. Dit ... Read More »

Chris Froome wil starten in Vuelta

Klassementsrenner Chris Froome van team Sky richt zich volledig op de Vuelta van 2014. De renner heeft aan NBC sports laten weten dat hij graag van start gaat in de Vuelta. Tijdens de Vuelta van 2011 eindigde Froome op de tweede plek en na zijn pech in de Tour de France wil hij opnieuw een poging doen in de ronde ... Read More »

Alberto Contador mist Vuelta 2014

De Spaanse wielrenner Alberto Contador mist de Vuelta van 2014. De renner van team Tinkoff-Saxo heeft nog te veel last van zijn beenbreuk in de Tour de France. De renner liet vandaag aan Cyclingnews weten dat hij niet op tijd fit is om van start te gaan in de ronde van Spanje. Alberto Contador zat in de voorlopige selectie van ... Read More »

Astana wint ploegentijdrit Vuelta

Team Astana heeft de proloog van de Vuelta 2013 gewonnen. De etappe was een 27,4 kilometer lange ploegentijdrit van Vilanova de Arousa naar Sanxenxo. Quick step reed onder leiding van Tony Martin een hele sterke tijdrit maar kon niet verhelpen dat Astana er met de winst van door gaan. Morgen zal Janez Brajkovic in de rode leiderstrui vertrekken. Door het ... Read More »

Roche mikt op top vijf in Vuelta

Saxo-Tinkoff renner Nicolas Roche heeft ambities voor de top 5 in de Vuelta. De 29jarige nieuwkomer uit Ierland laat in een prognose met Cyclingnews weten dat hij kansen ziet in de Vuelta 2013. Gezien de historie van zijn klasseringen in eerdere Vuelta’s eindigde hij altijd binnen de top 20. De Ier wil het wielerjaar 2013 succesvol afsluiten in de Vuelta ... Read More »

Zes Nederlandse wielrenners in voorselectie Vacansoleil

Er zijn zes Nederlandse wielrenners geselecteerd voor team Vacansoleil-DCM voor de Vuelta 2013. De renners Johnny HOgerland, Wesley Kreder, Barry Markes, Wout Poels en Lieuwe Westra staan op de voorlopige lijst. Vacansoleil kijkt met vertrouwen naar de komende Vuelta. Na toch een relatief teleurstellende Tour de France heeft de ploeg in de komende Vuelta de kans zich nog te laten ... Read More »

Alberto Contador niet naar Vuelta

De Spaanse wielrenner Alberto Contador slaat de Vuelta een jaartje over. Hij zal in 2013 niet zijn titel van vorig jaar verdedigen. In een reactie vlak na afloop van de Tour de France liet hij weten al zijn energie in de Tour de France van 2014 te willen steken. De afgelopen Tour verliep voor Contador teleurstellend doordat hij naast het ... Read More »

Bauke Mollema doet mee aan Vuelta 2013

Belkin wielrenner Bauke Mollema gaat van start in de Vuelta dit jaar. De wielrenner heeft er zojuist een succesvolle Tour de France opzitten en zal ook van start gaan in de Ronde van Spanje. Tijdens de Tour de France was Bauke Mollema de kopman van de Belkin ploeg. Het is nog niet bekend wat zijn rol zal zijn in de ... Read More »