Home » 2013 » Favorieten

Favorieten

Favorieten Vuelta 2013

Wat zijn nou eigenlijk de favorieten voor de Vuelta 2013? Welke renners zijn kanshebber voor de rode trui? De Vuelta vertrekt dit jaar op 24 augustus voor een 21 etappe lange koers naar Madrid. Op 15 september is de finish in de Spaanse hoofdstad. Dit jaar is het parcours extreem zwaar en onder de favorieten voor de eindoverwinning vallen alleen maar klim specialisten.

Grote favoriet voor de rode trui is de Italiaan Vincenzo Nibali. De winnaar van de Giro d’Italia 2013 is toch wel een van de kanshebbers op een prijs in het eindklassement van de Vuelta dit jaar. De Italiaan heeft bewust de Tour dit jaar overgeslagen om zicht te focussen op het WK wielrennen en de Vuelta. De renner van het Team Astana heeft goede knechten om zich heen en is voor de overige teams de te kloppen man om de rode trui.

Kanshebbers Vuelta 2013

Rigoberto Uran is ook een van de kanshebbers op de Vuelta. De renner van team Sky kan het succesjaar van de ploeg bekronen door een goede race neer te zetten in Spanje. Deze 26 jarige klimgeit heeft eerder laten zien dat hij een favoriet is voor de eindzege door een keurige 2e plaats te halen in de Giro d’Italia.

Alberto Contador, de winnaar van de Vuelta 2012, slaat in 2013 de ronde over. Dit geeft ruimte aan Roman Kreuziger om zicht te laten zien in de Vuelta. De renner van team Saxo mag voor eigen succes gaan deze Vuelta, maar heeft al aangekondigd het WK wielrennen in Toscane niet te vergeten. De verwachting is dan ook dat Kreuziger de eerste week zich zal laten zien en bij succes door zal zetten. Mocht hij niet slagen in de eerste 1 a 2 weken dan vermoed ik dat hij zijn focus verschuift naar het WK.

De nummer 3 van de Tour de France, Joaquim Rodríguez, is kopman van team Katusha in de Vuelta. Het is een echte klimmer en dit heeft hij ook in de Tour laten zien. Tijdens deze Vuelta spelen tijdritten geen grote rol en dit is in het voordeel van deze Spanjaard. Vorig jaar pakte hij 3 etappezeges in de Vuelta, in 2013 gaat hij een gooi doen naar het eindklassement.

Comments are closed.