Home » Route 2014 » Etappe 1

Etappe 1

Etappe 1 – Vuelta 2014

De Vuelta a Espanã 2014 gaat dit jaar, evenals de voorgaande vier edities, van start met een ploegentijdrit. Het parcours leidt de renners door de straten van het schilderachtige Jerez de la Frontera. Jerez ligt in de regio Andalusië en draagt als bijnaam ‘de sherrystad’. Naast deze temperamentvolle Spaanse wijn wordt het straatbeeld gedomineerd door wit geverfde huizen en palmbomen. De kathedraal van San Salvador heeft een prominente plaats in de stad. Rond deze tijd wordt er in Jerez traditioneel ‘de Vendimia’ gevierd, een driedaags feest ter ere van de druivenoogst. Voor de winnaars betekent het vanavond dus dubbel feest.

Route Proloog

Wie mag de eerste rode leiderstrui aantrekken? Een ploegentijdrit van 12,6 kilometer zal tot het antwoord leiden. De tijdrit start bij La Plaza Mamelón, een van de meest gracieuze pleinen van Jerez, en eindigt aan de Alcalde Alvaro Domecq. Het parcours is vlak en technisch. Onderweg komen de renners een paar lastige bochten tegen. Op 3,6 kilometer van de finish zit een bocht van 180 graden. De organisatie is ervan overtuigd dat het parcours geen grote verschillen in het peloton teweeg zal brengen. Aan de start staan alle World Tour ploegen. De wildcards zijn gegeven aan IAM Cycling, Cofidis, MTN Qhubeka en Caja Rural.

Favorieten etappe 1

Eerder gingen Team HTC (2010), Leopard-Trek (2011), Team Movistar (2012) en Astana (2013) met de overwinning aan de haal. Dit jaar zal de strijd om het podium worden gestreden door Omega Pharma, ORICA-GreenEDGE, Movistar en Team Sky. Tony Martin, regerend wereldkampioen tijdrijden, is de motor van Omega Pharma. ORICA-GreenEDGE en Movistar hebben in de Giro d’Italia hun statuur bewezen. Movistar geniet bovendien als Spaanse ploeg het thuisvoordeel. Team Sky bestaat uit goede tijdritspecialisten, maar is gehavend sinds de val van Froome in de Tour. Desalniettemin bewaren zij dankzij Chris Horner goede herinneringen aan de Vuelta 2013.

profiel ploegentijdrit vuelta 2014

Profiel etappe 1. Ploegentijdrit vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.