Home » Route 2014 » Etappe 13

Etappe 13

Etappe 13 Vuelta 2014

De dertiende etappe is heuvelachtig en daarom een typische overgangsdag. De start is in Belorado. Dit oude stadje maakt evenals Logroño onderdeel uit van de bedevaartstocht naar Santiago de Compostella. De finish ligt 188,7 kilometer verderop in het Parque de Cabárceno bij Obregón. Het Parque de Cabárceno heeft een oppervlakte van 750 hectaren en is in feite een kruising tussen een natuurpark en een dierentuin. In het park zijn dieren gehuisvest van verschillende continenten zoals leeuwen, apen, beren, olifanten, struisvogels en kamelen. De renners zullen vandaag spreekwoordelijk gezien een paar kleine beren op hun pad zien in de vorm van drie gecategoriseerde beklimmingen.

Direct na de eerste tussensprint op kilometer 93 begint het peloton aan een beklimming van de derde categorie, de Alto Estacas de Trueba. Deze klim is met 2,5 procent niet steil, maar met een lengte van bijna 15 kilometer wel lang. Na de afdaling volgt opnieuw een derde categorie klim. De Puerto de Braguia is met 6 kilometer beduidend korter, maar met 6,1 procent ook een stuk steiler. Direct achter deze beklimming ligt de Alto del Caracol. Deze klim behoort met een lengte van 10,5 kilometer en een stijgingspercentage van 5,5 procent tot de tweede categorie. De Alto Estacas des Trueba, de Puerto de Braguia en de Alto del Caracol maakten vorige jaar onderdeel uit van de achttiende etappe die werd gewonnen door Vasil Kiriyenka.

Rugnummer 13

Voor wie wordt deze dertiende etappe een ongeluksdag? Sommige wielrenners, zoals Fabian Cancellara, spelden het rugnummer 13 altijd ondersteboven. Anderen tarten het lot liever. De klassementsrenners moeten oppassen dat zij geen nodeloze seconden verliezen. Voor de aanvallers lijkt het vandaag een gunstige dag te worden. De klassementsmannen en klimmers zullen hun benen zoveel mogelijk sparen voor de komende dagen waarin drie zware bergritten op het programma staan.

profiel etappe 13 vuelta 2014

Parcours etappe 13 Vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.