Home » Route 2014 » Etappe 17

Etappe 17

Etappe 17 Vuelta 2014

De afsluitende week van de Vuelta vindt plaats in de regio Galicië. Etappe zeventien is vlak en daarmee de laatste prooi voor de sprinters. De startplaats Ortigueira ligt aan zee. De haven van Ortigueira dient als uitvalsbasis voor de visserij. Daarnaast trekken de idyllische stranden jaarlijks veel toeristen. Evenals de tweede etappe van Algeciras naar San Fernando is de zeventiende rit een echte kustetappe. De etappe eindigt vandaag in A Coruña. Hoewel A Coruña het economisch centrum van Galicië is, wordt deze stad niet als hoofdstad gezien van dit autonome gebied. Deze eer komt Santiago de Compostella toe. A Coruña werd in de geschiedenis van de Vuelta tien keer eerder aangedaan. Voor het laatst was dit in 1995. Toen eindigde de etappe in een sprint en ging de dagwinst naar de Duitse wielrenner Marcel Wüst.

Het peloton maakt zich klaar voor een 190,7 kilometer lange rit langs de noordoostkust van Spanje. Tijdens etappe 17 komen de renners geen grote obstakels tegen. Op papier is dit een kabbelde etappe. In werkelijkheid zou deze etappe weleens kunnen uitmonden in een onstuimige strijd waarin de wind een gevaarlijk rol speelt. De eerste tussensprint wordt op kilometer 78,2 gehouden in Pontedeume. De tweede sprint volgt op een kleine 20 kilometer van de finish. Deze sprint is gelegen op een heuveltje in Arteixo met een hoogte van 45 meter.

Vrijbuiters of sprinten?

Hoewel de vrijbuiters in het peloton zeker een poging zullen wagen, is de kans groot dat deze etappe eindigt in een massasprint. Bij afwezigheid van het Duitse topsprinter Marcel Kittel zal zijn ploeggenoot John Degenkolb de honneurs waarnemen. In 2012 veroverde hij maar liefst vijf etappes in de Ronde van Spanje. Kan hij dit kunstje nogmaals herhalen of rust er een te grote druk op zijn schouders?

route etappe 17 vuelta 2014

Profiel etappe 17 Ronde van Spanje 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.