Home » Route 2014 » Etappe 18

Etappe 18

Etappe 18 Vuelta 2014

Spanje is trots op haar tradities. De gastverblijven van de Vuelta worden dan ook zorgvuldig en vaak met een symbolische betekenis gekozen. Het startpodium van de achttiende etappe staat in A Estrada. Net als een aantal voorgaande etappesteden maakt A Estrada onderdeel uit van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. De finish van etappe 18 ligt 157 kilometer verderop in Meis vlak na de top van de Alto Monte Castrove, een klim van de tweede categorie. Zowel de start- als finishplaats behoren tot de provincie Pontevedra. Kenners van de Ronde van Spanje zullen deze streek herkennen van vorig jaar. Destijds ging de Vuelta in Pontevedra van start.

Het parcours begint vlak, maar in de laatste 40 kilometer van etappe 18 begeeft het peloton zich toch weer in het Spaanse middengebergte. De renners zullen vandaag een déjà vu krijgen als zij voor de tweede keer in één rit dezelfde berg beklimmen. De hoogste tijd dus om die berg, de Alto Monte Castrove, eens zorgvuldig onder de loep te nemen. Bij de beklimming van de Alto Monte Castrove moet een hoogte van 475 meter worden overbrugd. De klim heeft een lengte van 7,2 kilometer en een gemiddeld stijgingspercentage van 6,6 procent. Onderweg komen de renners stukken tegen van 12 procent.

Kanshebbers etappe 18

De eindstreep ligt op 700 meter na de top van de Alto Monte Castrove. De renners gaan in een dalende lijn naar de finish. De klassementsrenners zullen in eerste instantie hun benen sparen voor de komende dagen, waarin twee bergritten plus een afsluitende tijdrit op het programma staan. Mochten er renners met goede klimcapaciteiten op achterstand staan in het klassement, dan is het voor hun vandaag een uitgelezen kans om de ritzege te pakken. Renners zoals Cadel Evans en Samuel Sanchez zijn sluw genoeg om in de finale een winnende aanval te plaatsen.

etappe 18 vuelta 2014 profiel

profiel etappe 18 Vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.