Home » Route 2014 » Etappe 19

Etappe 19

Etappe 19 Vuelta 2014

De Vuelta blijft nog even in Pontevedra. Etappe negentien start in Salvaterra de Miño. Deze plaats ligt aan de grens met Portugal. Historisch gezien vormt het kasteel van Salvaterra een belangrijke plek in Salvaterra de Miño, omdat dit slot het front was van een jarenlange strijd tussen het Koninkrijk van Castilië en Portugal. De finish heeft een lengte van 180,5 kilometer en finisht in Cangas do Morrazo. Zowel Salvaterra de Miño als Cangas do Morrazo zijn nog nooit eerder gastheer geweest van de Vuelta. Na deze etappe volgt er nog een kleine 200 kilometer tot de daadwerkelijke eindstreep in Santiago de Compostella.

Qua klimwerk lijkt in etappe 19 een beetje op die van gister. De renners krijgen opnieuw twee beklimmingen van de tweede categorie voor hun kiezen. In tegenstelling tot de voorgaande etappe zijn deze cols meer verspreid over het parcours. Daarnaast ligt de top van de tweede klim op 19 kilometer van de finish. De etappe begint met een tussensprint in de kustplaats A Guarda. Iets verderop komt het peloton de eerste beklimming, de Alto Da Grova, tegen. Deze klim is met 13 kilometer behoorlijk lang, maar met een stijgingspercentage van 4 procent niet schrikbarend steil. Na een flinke afdaling volgt een vlak wegdek en de tweede tussensprint. De laatste beklimming is de Alto Monte Faro. Vergeleken met de vorige klim is de Alto Monte Faro de helft korter, maar twee keer zo steil. De top ligt op een hoogte van 552 meter.

Wie op de top van de Alto Monte Faro met voorsprong aan de afdaling begint, maakt zeker kans op de dagwinst. Voorwaarde is echter wel dat deze renner over goede daalcapaciteiten beschikt en genoeg energie over heeft om de laatste kreukels richting de finish te overleven.

profiel etappe 19 vuelta 2014 route

profiel etappe 19 vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.