Home » Route 2014 » Etappe 2

Etappe 2

Etappe 2 Vuelta 2014

De tweede rit van de Vuelta voert het peloton langs de zuidelijke kustlijn van het Spaanse vasteland. Op papier is dit een echte sprintetappe. De start is in de havenstad Algeciras en de finish ligt aan de baai van San Fernando. Algeciras, het groene schiereiland, is een van de drukste doorvoerhavens ter wereld. De haven geeft toegang tot de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Baai van Gibraltar. San Fernando heeft tijdens de Napoleontische oorlogen dezelfde status verworven als het ‘dorp der onoverwinnelijken’ van de striphelden Asterix en Obelix. De stad behoort namelijk tot het enige deel van Spanje dat destijds niet door de Fransen is veroverd. Kortom, een mooi historisch affiche voor de Ronde van Spanje.

Gaan we sprinten?

De kustetappe van Algeciras naar San Fernando is vlak en heeft een lengte van 174,4 kilometer. Om de bolletjestrui te kunnen uitreiken, is er in het eerste deel van de etappe een korte klim van de derde categorie opgenomen. Op de Alto del Cabrito, een klim met een stijgingpercentage van 4,6 procent en een lengte van 1,3 kilometer, zullen vandaag de eerste en tegelijkertijd enige bergpunten worden verdeeld. De twee tussensprints vinden plaats op kilometer 94,4 in Conil de la Frontera en 132,5 in Puerto Real. Onderweg rijden de renners langs de kust en passeren zij met name in de laatste kilometers een aantal lange bruggen.

De finish loopt licht vals plat omhoog, maar dat zal geen obstakel vormen voor de sprinters. De wind kan daarentegen voor een nerveus koersverloop zorgen. Lukt het de sprintploegen om deze etappe te controleren of valt het peloton uiteen in de inmiddels welbekende waaiers?

etappe 2 vuelta 2014

Parcours etappe 2 vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.