Home » Route 2014 » Etappe 21

Etappe 21

Etappe 21 Vuelta 2014

Vandaag worden de laatste 9,7 kilometer van de Vuelta 2014 verreden. Het peloton maakt zich na twintig koersdagen op voor een individuele tijdrit in het bedevaartsoord Santiago de Compostella. In tegenstelling tot voorgaande jaren ligt de eindstreep van de Ronde van Spanje niet in Madrid. De organisatie brengt dit jaar een ode aan de ‘Heilige Jakobus’. Jakobus was één van de belangrijkste discipelen van Jezus Christus. Volgens een eeuwenoude legende is Jakobus in het jaar 44 in opdracht van Herodes Agrippa I onthoofd. Volgelingen zouden zijn lichaam naar Santiago de Compostella hebben verscheept. Wie de Sint Jakobsroute te voet volbrengt en een bezoek brengt aan het graf van deze heilige, ontvangt de Sint Jakobsschelp.

De afsluitende tijdrit zal geen grote verschillen teweeg brengen. Qua karakter lijkt deze vlakke rit nog het meest op een proloog. Het startpodium staat bij het Ciudad de la Cultura, een modern architectuurcomplex dat is gebouwd in 1999. De finishlijn ligt bij het klassieke Plaza de Obradoiro. Onderweg is er één tijdmeting. Deze meting vindt plaats op kilometer 3,5 van de route aan de Rúa da Muiña.

Tijdrit specialisten

Wanneer de tijdritspecialisten van het peloton de bergen hebben overleefd, maken zij vandaag de meeste kans op de dagwinst. Fabian Cancellara en Tony Martin zullen met het oog op het WK tijdrijden 2014 in een prestigestrijd zijn verwikkeld. Hoewel de regenboogtrui pas op 24 september in Spanje wordt uitgereikt, zullen de messen tijdens deze individuele tijdrit alvast worden geslepen.

route tijdrit slotetappe vuelta 2014

Profiel tijdrit van etappe 21 Vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.