Home » Route 2014 » Etappe 3

Etappe 3

Etappe 3 Vuelta 2014

De eerste drie etappes vinden plaats in de zuidelijke provincie Cádiz. De derde etappe is een heuvelrit en gaat van start in de gelijknamige hoofdstad van deze provincie. Evenals gisteren doet de Vuelta met Cádiz opnieuw een havenstad aan. Cádiz staat dankzij haar boulevard, die lijkt op de malecón van de Cubaanse hoofdstad Havana, bekend als het ‘Havana van Europa’. Een deel van de James Bond klassieker ‘Die Another Day’, die zich afspeelt in Havana, werd daarom in Cádiz opgenomen. Het vervolg van deze heuveletappe is landinwaarts. De finish vindt plaats in Arcos de la Frontera, een fraai dorp dat tegen de rotsen is aangebouwd.

Deze etappe van 189,8 kilometer begint vlak. Na 55 kilometer verschijnen de eerste heuvels. In totaal staan er vier beklimmingen van de derde categorie op het programma. Op 75 kilometer ligt de Alto del Picacho, een 8 kilometer lange klim tegen 3,8 procent. Na deze eerste beproeving is het tijd voor de ravitaillering. Kort daarna volgt de Alto Alcornocales, die met 9 kilometer en 4,1 procent een fractie langer en steiler is. Ruim 15 kilometer verderop vindt de eerste tussensprint plaats. De tweede sprint volgt na de afdaling van de derde beklimming, de Alto del Camino, in het plaatsje Grazalema. De Alto del Camino heeft een geringe stijging van 3,8 procent, maar is met 15,6 kilometer opmerkelijk lang voor een klim van de derde categorie. De laatste beklimming, de Puerto del Boyar, brengt de renners na 6,6 kilometer tegen 5,6 procent naar een hoogte van 1.100 meter.

Favorieten etappe 3

De laatste 2,5 kilometer worden afgesloten met een stijging van 2,7 procent. Deze inspanning heuvelopwaarts zal ervoor zorgen dat het peloton niet in z’n geheel over de streep komt. De thuisrijders Alejandro Valverde en Joaquim Rodríquez behoren samen met de Belg Philippe Gilbert tot de favorieten.

route profiel etappe 3

Etappe 3 VUelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.