Home » Route 2014 » Etappe 4

Etappe 4

Etappe 4 Vuelta 2014

Met etappe vier in het vooruitzicht verlaat het peloton de provincie Cádiz om vervolgens twee andere provincies in Andalusië aan te doen. De startplaats is in Mairena del Alcor. Deze gemeente, die bekend staat om haar Castillo de Luna, behoort tot de provincie Sevilla. De finish is in de hoofdstad van de gelijknamige provincie Córdoba. Deze stad heeft niet alleen een rijk cultureel verleden, maar ook een belangrijke plaats in de geschiedenis van de Vuelta. Opvallend veel Nederlandse wielrenners waren succesvol in ‘de warmste stad van Europa’. In 2009 won Lars Boom de vijftiende etappe naar Córdoba. Eerdere winnaars zijn Jean-Paul van Poppel (1995), Jeroen Blijlevens (1995 en 1998) en Bart Voskamp (1997).

De eerste 120 van deze in totaal 173,4 kilometer lange heuvelrit zijn vlak. Daarna volgt een beklimming van de derde en tweede categorie. De eerste klim, de Alto de San Jerónimo, is met 3,8 kilometer relatief kort, maar met een stijging van 7,8 procent vrij steil. De tweede klim, de Alto del Catorce por ciento, is 9 kilometer tegen een gemiddeld stijgingspercentage van 5 procent. Onderweg komen de renners uitschieters tegen tot 14 procent. Na de top volgt 26 kilometer tot de finish in Córdoba.

Parcours rit 4

Het parcours is vergelijkbaar met die van 2009 en 2011. De laatste keer won Peter Sagan. Voor de sprinters is het geen ideale etappe. De klimmetjes in het tweede deel van de etappe verkleinen de kans op een massasprint. De laatste meters richting de finish lopen licht omhoog. Het scenario van een uiteengescheurd peloton of een geslaagde vluchtpoging ligt meer voor de hand. De aanvallers zullen onderweg op jacht gaan naar de punten van het bergklassement en de tussensprints.

route etappe 4 vuelta 2014

Parcours etappe 4 vuelta 2014. Bron: La vuelta

Comments are closed.