Home » Route 2014 » Etappe 7

Etappe 7

Etappe 7 Vuelta 2014

De Vuelta blijft nog even in het uiterste zuiden van Spanje en presenteert vandaag een heuvelrit van 169 kilometer. Zowel de start- als aankomstplaats zijn onbekend. Nog nooit eerder waren de plaatsjes Alhendín en Alcaudete gastheer van de Vuelta. Alhendín ligt in de provincie Granada en Alcaudete in Jaen. Alcaudete is met 237 vierkante kilometer de grootste van de twee. De stad is gebouwd rondom een Middeleeuws kasteel dat op de scheidingslijn lag van Islamitisch (Moors) en Christelijk (Castiliaans) grondgebied. Het lijkt erop dat de Vuelta een uitgelezen kans biedt aan de ‘onbekenden’ om zich vandaag letterlijk en figuurlijk in de kijker te rijden.

Heuvels zonder punten

Het wegdek is alles behalve vlak. Ondanks de vele heuvels zijn er maar twee beklimmingen waarop bergpunten zijn te verdienen. De eerste is de Alto de Illora. Deze klim behoort tot de derde categorie en heeft een lengte van 7,8 kilometer. De gemiddelde stijging is 6,6 procent. Alvorens de tweede gecategoriseerde klim wordt bedwongen, volgen eerst de tussensprints. Tussensprint nummer één ligt, op 35 kilometer na de top van de Alto de Illora, in het karakteristieke Alcalá la Real. Direct daarna is het tijd om de benodigde koolhydraten en bidons aan te vullen. De tweede tussensprint wordt gehouden op kilometer 113 als de renners zich aan de voet van de Alto Ahillo bevinden. Deze tweede categorie klim is gemiddeld 4 procent en qua lengte 12,2 kilometer. Aansluitend maakt het peloton een plaatselijke ronde om vervolgens weer aan de voet van de Alto Ahillo te eindigen.

Na de bergrit van gister is de kans groot dat het peloton een vrijbrief geeft aan de aanvallers. De finale is heuvel op. De eindstreep ligt niet op de top van de Alto Ahillo, maar op 6,3 kilometer van deze beklimming. Wie heeft er nog een explosieve eindsprint in de benen?

etappe 7 vuelta 2014

Profiel etappe 7 vuelta 2014. Bron: La Vuelta

Comments are closed.